Categorieën
Geen categorie

Bijna zomervakantie!

Op maandag 1 juli begint onze zomervakantie en duurt tot en met zaterdag 31 augustus. In de zomervakantie is er geen les, alleen zomerlessen Conditietraining op dinsdagochtend en -avond. In de vakantie zullen we het lesrooster voor het volgende seizoen vaststellen. Eind augustus plaatsen we het op de website en in de aanmeldapp. Voorlopig kunnen we in ieder geval gewoon in ons pand aan de Raadhuislaan blijven. Projectontwikkelaar Niersman begint nog niet met de sloop- en bouwwerkzaamheden en heeft toegezegd dat we in 2025 nog mogen blijven. Dat is dus erg goed nieuws! Iedereen alvast een hele fijne zomer toegewenst!

Categorieën
Geen categorie

Parkinson boksen vanaf 17 juni bij Goederaad Sport

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Vaak is er sprake van een  bewegingsstoornis met veel verschillende klachten, zoals beven, stijve spieren, evenwichtsproblemen en te weinig of traag bewegen. De ziekte kan (nog) niet worden genezen. Wel kun je de symptomen bestrijden, zodat je minder last hebt van de ziekte. Boksen kan daarbij helpen. Vanaf maandag 17 juni gaat Yvonne van der Stoep bij Goederaad Sport Parkinson bokstrainingen geven. Zij is Personal Trainer en heeft een speciale opleiding gevolgd voor Parkinson Boxcoach. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@pt-and-more.nl.

Waarom is boksen zo effectief voor mensen met Parkinson? Door het maken van stoten en ontwijken van slagen krijg je een betere balans, coördinatie en flexibiliteit. Daarbij worden verschillende spieren tegelijkertijd gebruikt en versterkt. Maar boksen is niet alleen een fysieke activiteit. Je moet er ook bij nadenken, je concentreren en reageren. In de training wordt dit ook gecombineerd door de sporter vragen te laten beantwoorden tijdens het boksen. Verder helpt sporten, zoals boksen, ook om je beter te voelen en minder last te hebben van stress en depressieve gevoelens. En tot slot is ook het contact met anderen voor veel sporters een voordeel van het volgen van groepslessen. Vooral als die dezelfde uitdagingen hebben als zijzelf. Wilt u meedoen met deze speciale bokslessen? Mail dan naar info@pt-and-more.nl. Let op: de bokslessen vallen niet onder een abonnement van Goederaad Sport. Hieronder zie je Yvonne en Percy in de bokszaal van Goederaad Sport.

Categorieën
Geen categorie

Tien podiumplaatsen voor judoka’s Goederaad Sport!

Afgelopen weekend had een compleet gevuld judoweekend moeten worden met twee judotoernooien in Bodegraven. Beide toernooien waren georganiseerd door Chikara Sport, voorheen Sportschool Goederaad. Op zaterdag 20 januari 2024 was het 15e Goederaad Judotoernooi en op zondag 21 januari zou het tweede Limes Talententoernooi zijn. Helaas kon het Limestoernooi grotendeels niet doorgaan door een stroomstoring. Jammer voor onze judoka Robin die danpunten nodig heeft voor zijn zwarte band. Gelukkig heeft hij wel punten kunnen halen op het Goederaadtoernooi.

Het Goederaad Judotoernooi is een recreatief toernooi waar we al jaren aan meedoen. Er konden deze keer maximaal 450 judoka’s meedoen. Daarom was het belangrijk om op tijd in te schrijven. Het toernooi zat in november 2023 al vol. Wij waren er gelukkig op tijd bij. Van Goederaad Sport hebben 17 judoka’s meegedaan. Deze judoka’s varieerden in leeftijd van 6 tot 32 jaar en in bandkleur van witte tot zwarte band.

Het toernooi was, zoals altijd, goed georganiseerd en er was een gezellige sfeer onder de judoka’s en hun coaches. Dit betekent niet dat het er rustig aan toe ging, integendeel. Enkele van de judoka’s die vaak winnen bij ons op de Puntencompetitie, kregen ineens meer tegenstand dan ze gewend waren. Een goed leermoment dus! Ook waren er echte scheidsrechters van de Judobond Nederland (JBN) die vaker straffen (shido’s) geven dan wij doen. Afgezien van een enkele blauwe plek hier en daar, waren er gelukkig geen blessures. Alle judoka’s hebben enorm hun best gedaan. Sensei Percy was de hele dag aanwezig als coach en hij is erg trots op de resultaten en het doorzettingsvermogen van ‘zijn’ judoka’s.

Hieronder volgt een opsomming van de behaalde prijzen en enkele foto’s. Jimi is eerste geworden in haar poule. Er waren drie tweede plaatsen voor Mia-Rosa, Olivier en Jeffrey en zes derde plaatsen voor Iván, Milou, Sam (Loozen), Sam (Laumans), Merijn (van ’t Sant) en Robin. Verder waren er eervolle vermeldingen voor Andreas, Yannick, Sefanius, Victor, Merijn (Brinksma), Norman en Daniël.

Categorieën
Geen categorie

Kerstvakantie

De Kerstvakantie is in de laatste week van december en de eerste week van januari. In de Kerstvakantie is er geen les. De Kerstvakantie voor de jeugd begint op vrijdag 22 december en voor de volwassenen op zondag 24 december. Op zaterdag 23 december is er van 7.30 uur tot 9.30 uur wel Conditietraining voor de volwassenen, maar er is geen judo katatraining. Alle lessen beginnen weer op maandag 8 januari 2024.

Categorieën
Geen categorie

5 december ’s middags en ’s avonds geen les!

Vanwege de viering van Sinterklaas zijn er op dinsdag 5 december in de middag en avond geen groepslessen. Het ochtendrooster is ongewijzigd.

Categorieën
Geen categorie

Inschrijving Puntencompetitie geopend!

Op zaterdag 28 oktober was de eerste wedstrijddag van de Puntencompetitie van dit seizoen. Het was weer erg leuk en gezellig, maar ook spannend en leerzaam voor de judoka’s! Meerdere judoka’s hebben puntenprijzen behaald en enkele zelfs onze mooie, nieuwe 100-puntenprijs! Wil je ook wedstrijdervaring opdoen en puntenprijzen winnen? Doe dan mee met de Puntencompetitie op zaterdag 9 december! De inschrijving is geopend. Meer informatie vind je op deze pagina .

Categorieën
Geen categorie

Donatie van 50 miljoen aan weeshuis!

Percy is terug uit Indonesië. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad en is natuurlijk langs geweest in weeshuis Don Bosco in Surabaya. De laatste keer dat hij er was, was in 2019. Er is wel wat veranderd. Pater Louike die het weeshuis meer dan zestig jaar heeft geleid, is overleden. Zijn goede werk is overgenomen door zuster Victorin. Aan haar heeft Percy een symbolische cheque van 50 miljoen Indonesische Rupiah, oftewel € 3.000,00, overhandigd. Dit geld is bijeengebracht door de sporters van Goederaad Sport. Er zit zelfs nog meer in het potje, maar dat bewaren we voor volgend jaar. We proberen namelijk ieder jaar ongeveer hetzelfde bedrag te doneren.

Zuster Victorin was erg blij met het bezoek van Percy en de donatie. Zij heeft Percy de boeken laten zien met de overzichten van inkomsten en uitgaven. Het geld wordt goed besteed aan onderwijs, leermiddelen, voedsel en onderhoud van de gebouwen. Percy heeft ook een persoonlijke rondleiding van haar gekregen en was erg onder de indruk van het weeshuis en zijn bewoners. Momenteel wonen er 60 kinderen in het weeshuis in de leeftijd van 0 tot en met 16 jaar. De kinderen zijn blij met de hulp die ze krijgen van de begeleiders in het weeshuis. De kinderen slapen en eten er en bovendien heeft het weeshuis een eigen school voor de kinderen tot 6 jaar. Ook is er een kerkje, een keuken, een naaikamer, een toneelzaal en een kinderspeeltuin. Het weeshuis krijgt gelukkig ook steun van de Indonesiërs uit de omgeving (bijvoorbeeld voedsel), maar niet van de overheid.  Het geld dat de sporters van Goederaad Sport hebben gedoneerd komt dan ook zeker zeer goed terecht. Nogmaals hartelijk dank, ook namens de leiding en de kinderen van het weeshuis.

Categorieën
Geen categorie

Zomervakantie

Onze zomervakantie duurt van 1 juli tot en met 31 augustus. Er is dan geen dagelijks lesrooster. Alleen voor Conditietraining is er een zomerrooster. Dit is op dinsdagochtend en dinsdagavond. Meer informatie vindt u op de pagina ‘Lesrooster’. Wij wensen u een fijne zomer en zien u graag weer vanaf 1 september!

Categorieën
Geen categorie

Feestdagen en avond4daagse

De komende paar weken zijn er weer feestdagen en evenementen. Op donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag. Dan is de sportschool dicht. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei zijn er geen jeugdlessen. Van 23-26 mei is de avond4daagse. Het kan zijn dat we sommige jeugdlessen laten vervallen bij te weinig aanmeldingen. Maandag 29 mei is tweede Pinksterdag. Dan is de sportschool dicht.

Categorieën
Geen categorie

Meivakantie en Koningsdag

In de meivakantie zijn er geen jeugdlessen. De meivakantie is van maandag 24 april tot en met zondag 7 mei. Koningsdag is op donderdag 27 april. Dan is de sportschool dicht en zijn er dus ook geen lessen voor volwassenen.