Categorieën
Geen categorie

Tien podiumplaatsen voor judoka’s Goederaad Sport!

Afgelopen weekend had een compleet gevuld judoweekend moeten worden met twee judotoernooien in Bodegraven. Beide toernooien waren georganiseerd door Chikara Sport, voorheen Sportschool Goederaad. Op zaterdag 20 januari 2024 was het 15e Goederaad Judotoernooi en op zondag 21 januari zou het tweede Limes Talententoernooi zijn. Helaas kon het Limestoernooi grotendeels niet doorgaan door een stroomstoring. Jammer voor onze judoka Robin die danpunten nodig heeft voor zijn zwarte band. Gelukkig heeft hij wel punten kunnen halen op het Goederaadtoernooi.

Het Goederaad Judotoernooi is een recreatief toernooi waar we al jaren aan meedoen. Er konden deze keer maximaal 450 judoka’s meedoen. Daarom was het belangrijk om op tijd in te schrijven. Het toernooi zat in november 2023 al vol. Wij waren er gelukkig op tijd bij. Van Goederaad Sport hebben 17 judoka’s meegedaan. Deze judoka’s varieerden in leeftijd van 6 tot 32 jaar en in bandkleur van witte tot zwarte band.

Het toernooi was, zoals altijd, goed georganiseerd en er was een gezellige sfeer onder de judoka’s en hun coaches. Dit betekent niet dat het er rustig aan toe ging, integendeel. Enkele van de judoka’s die vaak winnen bij ons op de Puntencompetitie, kregen ineens meer tegenstand dan ze gewend waren. Een goed leermoment dus! Ook waren er echte scheidsrechters van de Judobond Nederland (JBN) die vaker straffen (shido’s) geven dan wij doen. Afgezien van een enkele blauwe plek hier en daar, waren er gelukkig geen blessures. Alle judoka’s hebben enorm hun best gedaan. Sensei Percy was de hele dag aanwezig als coach en hij is erg trots op de resultaten en het doorzettingsvermogen van ‘zijn’ judoka’s.

Hieronder volgt een opsomming van de behaalde prijzen en enkele foto’s. Jimi is eerste geworden in haar poule. Er waren drie tweede plaatsen voor Mia-Rosa, Olivier en Jeffrey en zes derde plaatsen voor Iván, Milou, Sam (Loozen), Sam (Laumans), Merijn (van ’t Sant) en Robin. Verder waren er eervolle vermeldingen voor Andreas, Yannick, Sefanius, Victor, Merijn (Brinksma), Norman en Daniël.