Judo Puntencompetitie

Inschrijven

Dit seizoen zijn er drie wedstrijddagen van de Puntencompetitie geweest. Door omstandigheden komt de vierde wedstrijddag te vervallen. Na de zomervakantie starten we een nieuw seizoen van de Puntencompetitie.

Judo Puntencompetitie

De Puntencompetitie is de naam voor de judowedstrijden die we op de sportschool houden. Je doet wedstrijden met judoka’s die ongeveer net zo oud zijn als jij, net zoveel wegen en die net zo goed kunnen judoën. Een judoka van twintig jaar met een zwarte band delen we dus niet in met een judoka van zes jaar met een witte band. De wedstrijden zijn bij ons in de dojo tussen 12.00 en 17.00 uur. De judoka’s worden in groepen ingedeeld en per groep duurt het, inclusief prijsuitreiking, ongeveer anderhalf uur.

Klik hieronder voor een informatieblad met uitleg over de procedure en de wedstrijdregels.

Informatieblad Puntencompetitie

Wij gebruiken (grotendeels) de wedstrijdregels van de Judobond Nederland (JBN). Het spelregelboekje van de JBN vind je onder deze link. Meer informatie, interessante filmpjes en uitleg over de regels vind je hier.

Hieronder zie je hoe je lang haar mag dragen. De haardracht op de foto’s met rode kruizen is niet goed. De groene vinkjes mogen wel.