Categorieën
Geen categorie

Donatie van 50 miljoen aan weeshuis!

Percy is terug uit Indonesië. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad en is natuurlijk langs geweest in weeshuis Don Bosco in Surabaya. De laatste keer dat hij er was, was in 2019. Er is wel wat veranderd. Pater Louike die het weeshuis meer dan zestig jaar heeft geleid, is overleden. Zijn goede werk is overgenomen door zuster Victorin. Aan haar heeft Percy een symbolische cheque van 50 miljoen Indonesische Rupiah, oftewel € 3.000,00, overhandigd. Dit geld is bijeengebracht door de sporters van Goederaad Sport. Er zit zelfs nog meer in het potje, maar dat bewaren we voor volgend jaar. We proberen namelijk ieder jaar ongeveer hetzelfde bedrag te doneren.

Zuster Victorin was erg blij met het bezoek van Percy en de donatie. Zij heeft Percy de boeken laten zien met de overzichten van inkomsten en uitgaven. Het geld wordt goed besteed aan onderwijs, leermiddelen, voedsel en onderhoud van de gebouwen. Percy heeft ook een persoonlijke rondleiding van haar gekregen en was erg onder de indruk van het weeshuis en zijn bewoners. Momenteel wonen er 60 kinderen in het weeshuis in de leeftijd van 0 tot en met 16 jaar. De kinderen zijn blij met de hulp die ze krijgen van de begeleiders in het weeshuis. De kinderen slapen en eten er en bovendien heeft het weeshuis een eigen school voor de kinderen tot 6 jaar. Ook is er een kerkje, een keuken, een naaikamer, een toneelzaal en een kinderspeeltuin. Het weeshuis krijgt gelukkig ook steun van de Indonesiërs uit de omgeving (bijvoorbeeld voedsel), maar niet van de overheid.  Het geld dat de sporters van Goederaad Sport hebben gedoneerd komt dan ook zeker zeer goed terecht. Nogmaals hartelijk dank, ook namens de leiding en de kinderen van het weeshuis.