Categorieën
Geen categorie

Elf podiumplaatsen voor judoka’s Goederaad Sport!

Afgelopen weekend waren er twee judotoernooien in Bodegraven. Beide toernooien waren georganiseerd door Chikara Sport, voorheen Sportschool Goederaad. Op zaterdag 21 januari 2023 was het 14e Goederaad Judotoernooi en op zondag 22 januari was het eerste Limes Talententoernooi. Het eerste toernooi is een recreatief toernooi waar we al jaren aan meedoen en het tweede is bedoeld voor ervaren wedstrijdjudoka’s.

Aan beide toernooien konden maximaal 600 judoka’s meedoen. Het was belangrijk om op tijd in te schrijven, want vooral het Goederaadtoernooi is altijd erg populair. Dit is gelukt. Van Goederaad Sport hebben 16 judoka’s meegedaan aan het Goederaadtoernooi en één aan het Limes toernooi. Deze judoka’s varieerden in leeftijd van 6 tot 22 jaar en in bandkleur van witte tot zwarte band. Eén judoka kon niet meedoen door een kneuzing aan zijn pols.

Beide toernooien waren goed georganiseerd en vooral op zaterdag gold dat het plezier voor de meeste judoka’s en hun coaches voorop stond. Dit betekent niet dat het er rustig aan toe ging, integendeel. Enkele van onze judoka’s waren dan ook verrast door de felheid van hun tegenstanders. Dat was toch anders dan bij ons op de Puntencompetitie. Alle judoka’s hebben enorm hun best gedaan en goed judo laten zien. Afgezien van een klein stukje afgebroken tand, waren er geen ernstige blessures. Sensei Percy was beide dagen aanwezig als coach en hij is erg trots op de prestaties en het doorzettingsvermogen van ‘zijn’ judoka’s.

Hieronder volgt een opsomming van de behaalde prijzen en enkele foto’s. Er zijn ook professionele foto’s gemaakt door fotograaf Arjan Spannenburg. Deze kun je terugvinden op zijn website.

Op zaterdag waren er drie eerste plaatsen voor Alain, Olivier en Beau, drie tweede plaatsen voor Rafael, Victor en Robin en vier derde plaatsen voor Thijs, Jimi, Vera Lynn en Wim. Verder waren er eervolle vermeldingen voor Ruben, Barry, Merijn, Juultje, Quinn en Daniël.

Op zondag heeft Robin, die op zaterdag ook al had meegedaan, een derde plaats behaald. Daarnaast heeft hij in totaal 45 danpunten verdiend. Dit is belangrijk als hij zwarte band examen wil gaan doen.