Categorieën
Geen categorie

Judo-examens op 18 juni, een geslaagde dag!

Na twee jaar geen echte examendag was het op zaterdag 18 juni 2022 eindelijk weer zo ver. De judoka’s van Goederaad Sport mochten judo-examen doen en proberen een volgende band of slip te behalen. De judoka’s mochten ook weer publiek meenemen. Zo konden ze laten zien wat ze allemaal geleerd hadden.

Van tevoren moesten de judoka’s zich hiervoor natuurlijk wel op tijd inschrijven. Na de sluitingsdatum op 8 juni begonnen we meteen met de indeling. Iedere keer is het weer een hele puzzel. Als het mogelijk is, proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de andere activiteiten van de judoka’s, zoals zwemlessen en paardrijlessen. Ook proberen we broertjes en zusjes op hetzelfde tijdstip in te delen, zodat de ouders niet bij de diploma-uitreiking van de één zijn, terwijl de ander examen doet. Verder moeten er natuurlijk ook genoeg examinatoren zijn en andere helpers om de examendag soepel te laten verlopen. Gelukkig hebben we een trouwe groep (oud-)judoka’s die ons daarbij willen helpen. Ook nu weer was de puzzel compleet en was de examendag een groot succes.

Alle judoka’s die examen hebben gedaan, zijn geslaagd! Het was wel nog even spannend of Samuel een volgende slip zou verdienen. Het examen was anders dan hij had verwacht en hij vond het een beetje spannend. Gelukkig sleepte Sensei Percy hem er doorheen, waardoor ook hij uiteindelijk met vlag en wimpel geslaagd is. Hij heeft zelfs een slip overgeslagen en heeft een witte band met zwarte slip gekregen. En nu flink trainen voor de gele band!

Hieronder zie je een foto van de diploma-uitreiking aan Samuel door Sensei Percy.

Sensei Percy reikt het diploma uit aan Samuel