Categorieën
Geen categorie

Parkinson boksen vanaf 17 juni bij Goederaad Sport

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Vaak is er sprake van een  bewegingsstoornis met veel verschillende klachten, zoals beven, stijve spieren, evenwichtsproblemen en te weinig of traag bewegen. De ziekte kan (nog) niet worden genezen. Wel kun je de symptomen bestrijden, zodat je minder last hebt van de ziekte. Boksen kan daarbij helpen. Vanaf maandag 17 juni gaat Yvonne van der Stoep bij Goederaad Sport Parkinson bokstrainingen geven. Zij is Personal Trainer en heeft een speciale opleiding gevolgd voor Parkinson Boxcoach. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@pt-and-more.nl.

Waarom is boksen zo effectief voor mensen met Parkinson? Door het maken van stoten en ontwijken van slagen krijg je een betere balans, coördinatie en flexibiliteit. Daarbij worden verschillende spieren tegelijkertijd gebruikt en versterkt. Maar boksen is niet alleen een fysieke activiteit. Je moet er ook bij nadenken, je concentreren en reageren. In de training wordt dit ook gecombineerd door de sporter vragen te laten beantwoorden tijdens het boksen. Verder helpt sporten, zoals boksen, ook om je beter te voelen en minder last te hebben van stress en depressieve gevoelens. En tot slot is ook het contact met anderen voor veel sporters een voordeel van het volgen van groepslessen. Vooral als die dezelfde uitdagingen hebben als zijzelf. Wilt u meedoen met deze speciale bokslessen? Mail dan naar info@pt-and-more.nl. Let op: de bokslessen vallen niet onder een abonnement van Goederaad Sport. Hieronder zie je Yvonne en Percy in de bokszaal van Goederaad Sport.