YOGA

We zijn begonnen met de lessen stoellyoga en Hatha yoga. De lessen worden voorlopig buiten gegeven. Hatha yoga is op maandag van 17.15-18.15 uur en stoelyoga op woensdag van 11.45-12.15 uur. We hopen op termijn dit lesaanbod te kunnen uitbreiden. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler en bevordert de motoriek. Daarnaast is het goed voor de concentratie en neemt het spanningen weg. Stoelyoga is zeer geschikt voor personen die yoga niet op een mat kunnen beoefenen. Iedereen kan stoelyoga beoefenen, overal en altijd.

Toelichting door yogadocente Joke van Dorsselaer:       

Mijn naam is Joke van Dorsselaer, 54 jaar en wonende in Voorschoten. Ik ben  Hatha Yogadocent en Mindfulness MBSR trainer. Naast de Hatha Yoga lessen (Saswitha stijl) geef ik al geruime tijd met heel veel plezier Hatha Yoga voor senioren en stoelyoga.

HATHA YOGA De kern van mijn lessen: yogahoudingen, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen. Deze drie elementen integreer ik in alle eenvoud tot een toegankelijke yogales. Balans vinden in lichaam en geest en daarmee het ervaren van fysieke ontspanning en innerlijke rust. Even aandacht voor jezelf. Iedereen doet mee naar eigen kunnen en is gelijk, gevorderd of beginner, dat maakt niets uit.

STOELYOGA – Bewegen en ontspannen op de stoel. Tijdens de stoelyoga les beoefenen we dezelfde houdingen als tijdens een reguliere Hatha Yogales. Alleen met hier & daar aanpassingen om de houding op een veilige manier op de stoel te doen. Ook zullen er regelmatig staande houdingen tijdens de les voorkomen waarbij we de stoel gebruiken als hulpmiddel om bijvoorbeeld de balans te houden.

U bent van harte welkom voor een gratis proefles. Graag aanmelden per e-mail naar goederaadsport@gmail.com.